Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpin
ternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tiramisu - problem
Date: Sun, 29 Dec 2002 08:10:56 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <aum8cg$aqn$1@news.tpi.pl>
References: <au9l2g$bvl$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: py197.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1041147089 11095 217.99.8.197 (29 Dec 2002 07:31:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 29 Dec 2002 07:31:29 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:139957
Ukryj nagłówki
Witam
Użytkownik "Jakub Nykiel" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:au9l2g$bvl$1@news.tpi.pl...
> Witam
>
> Co robić lub jak robić aby wyszlo Tiramisu dosyc czesto wazy mi sie ser po
> dodaniu piany !!!
Jak to po dodaniu piany? Czy potem jeszcze ucierasz? Po dodaniu piany tylko
delikatnie wymieszaj łyżką i będzie ok. Robiłem ten krem ze 20 razy i tylko
raz się zwarzył, i to z powodu gapiostwa telewizyjnego (patrzyłem w TV nie w
makutrę).
Wszystkie składniki z lodówki, więc mają podobną temperaturę (oprócz cukru)
>ser z jajkami ucieram ręcznie bardzo powoli czasem już
> nawet wtedy się wazy
Najpierw dobrze utrzyj żółtka z cukrem (musi być naprawdę dobrze utarte -
puszyste i zdecydowanie jaśniejsze niż żółtka) i dopiero potem dodaj ser.
> Moze te sery Mascarpone co sprzedaja w Hipermarketach sa jakies stare ?
> Kuba
>
Na każdym jest data ważności - patrz na nią koniecznie - często (zwłaszcza w
mniejszych sklepach) bywają takie którym kończy się termin.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
Malawi na:
http://213.134.130.46/wylot2/
|