Data: 2002-12-29 07:10:56
Temat: Re: tiramisu - problem
Od: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Użytkownik "Jakub Nykiel" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:au9l2g$bvl$1@news.tpi.pl...
> Witam
>
> Co robić lub jak robić aby wyszlo Tiramisu dosyc czesto wazy mi sie ser po
> dodaniu piany !!!
Jak to po dodaniu piany? Czy potem jeszcze ucierasz? Po dodaniu piany tylko
delikatnie wymieszaj łyżką i będzie ok. Robiłem ten krem ze 20 razy i tylko
raz się zwarzył, i to z powodu gapiostwa telewizyjnego (patrzyłem w TV nie w
makutrę).
Wszystkie składniki z lodówki, więc mają podobną temperaturę (oprócz cukru)
>ser z jajkami ucieram ręcznie bardzo powoli czasem już
> nawet wtedy się wazy
Najpierw dobrze utrzyj żółtka z cukrem (musi być naprawdę dobrze utarte -
puszyste i zdecydowanie jaśniejsze niż żółtka) i dopiero potem dodaj ser.
> Moze te sery Mascarpone co sprzedaja w Hipermarketach sa jakies stare ?
> Kuba
>
Na każdym jest data ważności - patrz na nią koniecznie - często (zwłaszcza w
mniejszych sklepach) bywają takie którym kończy się termin.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
Malawi na:
http://213.134.130.46/wylot2/
|