Data: 2002-07-05 09:53:56
Temat: Re: tłuszcz do frytkownicy
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1feu510.syvmye1yvt1qgN%wlos@tele.com.pl...
> Najlepszym, klasycznym, tluszcem do frytowania jest frytura wolowa-
> czyli tluszcz wytopiony z loju nekowego wolowego. Niestety w Polsce nie
do
> dostania, a kupno dobrego loju, zeby wytopic samemu tez nielatwe.
> Wladyslaw
w dobrze zaopatrzonych prywatnych sklepach miesnych , gdzie dbaja o klienta
mozna poprosic o loj wolowy ( ja kupuje do koldunow)zawsze przynosza z
zaplecza i nie biora za to ani grosza. Zostaje im przy rozbiorce miesa ,wiec
chetnie daja jak maja .
Tak robia w Gdansku -Wrzeszczu przy dworcu PKP naprzeciwko "Puchatka". Tam
zawsze jest pelno klientow .Trzeba zaczac pytac w sklepach:)))
Jola L-L
|