Data: 2001-12-14 09:42:48
Temat: Re: tort Rafaello - sprawozdanie
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Monisiatko <M...@c...pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisała:
> Biszkopt upieklam wedlug przepisu Magdaleny B - rzeczywiscie wyszedl.
> Smaczny, urosl ladnie i w ogole pycha.
To najwazniejsze, dobry biszkopt to podstawa.
> 1. zmmiejszylam ilosc smietany -ja na 600 ml - mialam kubeczki po 200 ml
Ja robilam z 400 ml smietany.
> 2. dodalam do kremu wiorki - polecam....
U mnie byly tylko na wierzchu tortu, ale chyba smakuja rowniez i w kremie.
> 3. dalam 2 czekolady - bo tylko 2 mialam:))) MIlki dalam, bo takie byly w
> sklepie.
Tylko 2? :) Ja dalam jedna 100 g.
> 4. ovczywiscie sie pomylilam:))) Otoz w przepisie bylo zeby czekolade
> rozpuscic w 20 ml smietan, a reszte ubic.
> Ja stiwerdzilam, ze tyle mam w kubeczku :)))
No tak... 20 ml i 200 ml to jest dosc podobne ;-)
> Zdziwilam sie, ze smietane bez cukru ubic, ale ..... twardo cukru nie dodalam.
Jest juz slodycz z czekolady, wiec cukier nie jest potrzebny.
> Jak zaczelam mieszac, to bylo rzadkie bardzo. Wiec dalam duuuuuuuzo wiorkow -
> troche zgestanialo, ale... nadal rzadkie.
A czy wreszcie w ktoryms momencie dalas usztywniacz do smietany???
Jakis smietan-fix czy Sniezke?
> Nic to - wywalilam na pol biszkopta i do lodowki.
Ale to drugie pol biszkopta ladnie pokruszylas i wymieszalas z reszta
skladnikow, prawda?
Moja masa od razu byla gesta, mozna ja bylo wprost nakladac lyzka.
Pozdrawiam
Lilla
|