Data: 2000-09-25 07:12:21
Temat: Re: torty
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dla wtajemniczonych Piernix" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:8qmqea$jab$1@news.onet.pl...
>
>
> Użytkownik "Przemyslaw" <p...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:efUd5.28470$pD2.585245@news.tpnet.pl...
> >
> > Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
> > news:1edzcsn.mfrs961ku2574N%wlos@tele.com.pl...
> > > Olga Szpejnowska <o...@p...onet.pl> wrote:
> > >
> > > > nienawidzę t"ustych tortów z kremem na maśle lub margarynie na
> > imieninach u
> > > > cioci - ble!!!!!!!!
> > > > Kto się ze mną zgadza?
> > > > g...@p...onet.pl
> > > ;
> > > Najgorsze to jest wykrecic sie od jedzenia takowych, kiedy wszyscy
wokol
> > > uwazaja, ze sa pyszne.
> > >
> > > Wladyslaw
> >
> > Wychodze zwykle na ostatniego chama, kiedy otwarcie mowie "za torcik z
> > margarynka dziekuje" :)))
>
> Zgadzam się co do tortów przekładanych kremem z margaryny. Pamiętam czasy,
> kiedy moja rodzicielka kręciła krem z żółtek, masła i różnych pierdół
> smakowych
> nie mających nic wspólnego z chemią ( jakies bakalie, kakao, wanilia itp).
> Teraz albo kupisz gotowy mrożony tort, albo weźmiesz z cukierni. Bardziej
> cierpliwi
> będą kombinować. Dla tych właśnie osób polecam krem z " Cykorii", jest na
> wodę
> i można dodać tłuszcz, ale nie jest to konieczne.
> ----------------------------------------------------
----------
> Piernix GG#113106
> k...@p...onet.pl
Macie racje! Ja też nienawidzę obrzydliwie tłustych tortów z biszkoptu i
kremu bez smaku... Ale dla mnie najgorsze, co może się zdarzyć to właśnie
krem bez jajek - budyniowy, to jest dopiero glut... Ale bardzo lubię torty,
które sama piekę i, co ciekawe, najbardziej zagorzali przeciwnicy tortów je
jedzą i proszą o dokładkę... Krem jest i owszem z masmixa (to nie jest tak
zupełnie sama margaryna) i jajek, ale ma smak... kawowy lub cytrynowy...
Ciasto jest zrobione z maku lub orzechów zamiast mąki... mniam... Bardzo
dobre są też torty, które wyglądają tak: ciasto biszkoptowe nasączone
ponczem, bita śmietana, świeże owoce na wierzch... mniam... Tylko bita
śmietana musi być prawdziwa, a nie żaden wynalazek w sprayu...
Pozdrawiam
Joanna
|