Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia twarde miecho Re: twarde miecho

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: twarde miecho

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: twarde miecho
Date: Mon, 28 Aug 2006 03:44:04 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <ecthpu$dar$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ecrv4q$dhm$1@news.onet.pl> <4...@u...de>
<ecs0m0$gb5$2@news.onet.pl> <ect1vv$qfa$1@news.onet.pl>
<ectfju$joe$1@nemesis.news.tpi.pl> <ectg8e$jmq$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abcc104.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1156729472 13659 83.6.218.104 (28 Aug 2006 01:44:32
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 28 Aug 2006 01:44:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 0634-2, 2006-08-24), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:276688
Ukryj nagłówki


"jandulka" <j...@o...pl> wrote in message
news:ectg8e$jmq$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" napisał
>>
>> Nikt nie zabija młodej nioski.
>>
> Dała babcia, a nie sprzedała baba na ulicy. Poza tym nie zaglądaliśmy
> nieboszczce kurze w metrykę. Istotne jest to, że prawdziwa, a nie
> brojlerowa, więc nie musiała być twarda ze starości. Może wymagała
> odmiennego podejścia kulinarnego (to uwaga na wypadek, gdyby babcia
> powtórzyła prezent).
> Joanna

W zasadzie kury nie sa żylaste, musiała być długoletnia, ale smak rosołu
i żółte oka warte zachodu. Tyle, że taką kurę czy koguta gotować trzeba
nawet do czterech godzin na wolnym ogniu, trzeba więc zaczynać bez warzyw.
Albo użyć szybkowara.
Zasada - do rosołu nie dolewa się wody, stąd gotowanie na wolnym ogniu,
aby parowanie było jak najmniejsze. Para porywa też substancje zapachowe,
wycinać też trzeba gruczoł łojowy na kuprze... Choć widziałem ludzi nie
przejmujących się i gotujących / smażących z kuprem.
W szybkowarze kontrolować trzeba co jakiś czas stan mięsa - najlepiej
zdjąć z ognia i podstawić pod kran z zimną wodą - dopóki zaworek ciśnieniowy
nie "odpadnie"... Gdy jeszcze twarde i trzyma się kości zamknąć i dalej
gotować.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.08 habros
28.08 habros
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"