Data: 2009-11-16 13:13:05
Temat: Re: twaróg
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mon, 16 Nov 2009 13:58:35 +0100, Anka P. napisał(a):
>> A ja odwrotnie zapytam - bo i twaróg i tuńczyk mnie uśmiechają... jak je
>> połączyć (w sensie tej pasty...)?
>
> Spróbuj ;-).
> Z dzieciństwa pamiętam, że robiło się pastę rybną mieląc twaróg i np.
> szprotki w oleju.
> Teraz u mnie coś takiego nie przejdzie, ponieważ moje dzieciaki lubią
> tuńczyka jedynie w takiej kombinacji, więc robię to najprościej jak się
> da, czyli : przepuszczam twaróg przez maszynkę, do tego dodaję tuńczyka
> w oleju (rozrobnionego jedynie widelcem), duuuuużo szczypioru z dymki,
> sól i pieprz. To wystarczy. Schodzi w moment.
Co prawda dziś na śniadanie zapodałem sobie sałatkę z tuńczyka w okrasie
kukurydzy, ale wieczorem wypróbuję chyba wersję twarogową :) Dzięki!
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|