Data: 2006-01-04 21:49:26
Temat: Re: tykwa do sushi
Od: "Martka" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomek Domek" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
news:4f9be$43bab65f$d4ba57cf$620@news.chello.pl...
> moze mi ktos powiedziec jak przygotowac suszona tykwe do sushi? w
> japonskim jestem kiepski, a nigdzie w sieci nie moge znalezc przepisu;
> ostatnio moczylem w wodzie z cukrem i octem... ale z mizernym skutkiem
cytuje za mezem kolezanki (niezly z niego sushak :)))
zalewa sie wrzatkiem i odstawia na 24h, potem sie ja odcedza, wrzuca sie do
wywaru z grzybow shitake + sos sojowy JAPONSKI, duzo cukru, troszke soli - i
w tym ugotowac
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby2/030327/3/4/1/+1
|