Data: 2006-01-15 14:21:06
Temat: Re: tykwa do sushi
Od: "Czlowiek" <m...@o...mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
nnn
Użytkownik "Martka" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dplalj$t6k$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Tomek Domek" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:4f9be$43bab65f$d4ba57cf$620@news.chello.pl...
>> moze mi ktos powiedziec jak przygotowac suszona tykwe do sushi? w
>> japonskim jestem kiepski, a nigdzie w sieci nie moge znalezc przepisu;
>> ostatnio moczylem w wodzie z cukrem i octem... ale z mizernym skutkiem
>
> cytuje za mezem kolezanki (niezly z niego sushak :)))
>
> zalewa sie wrzatkiem i odstawia na 24h, potem sie ja odcedza, wrzuca sie
> do wywaru z grzybow shitake + sos sojowy JAPONSKI, duzo cukru, troszke
> soli - i w tym ugotowac
>
> --
>
> pzdr
> marta
> http://lilypie.com/baby2/030327/3/4/1/+1
>
|