Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tym razem zupa z porów!
Date: Thu, 19 Apr 2007 19:25:33 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <f06ufa$emb$1@atlantis.news.tpi.pl> <1176983519.105983@slbhw0>
<f07lm1$nfe$2@news.interia.pl> <f07ohc$39v$1@nemesis.news.tpi.pl>
<1176987966.984557@slbhw0> <f07r38$i26$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ge-r1-atm.ptim.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1177003533 17283 194.169.228.3 (19 Apr 2007 17:25:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 19 Apr 2007 17:25:33 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.5.2 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:295231
Ukryj nagłówki
In article <f07r38$i26$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"PabloGT" <p...@i...pl> wrote:
> Użytkownik "mamqa" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
> news:1176987966.984557@slbhw0...
> PabloGT napisał(a):
> > A przepraszam gdzie znalazłeś (wyczytałes) coś o jakimś kremie z porów?
> > Oj chłopie w tej Twojej kuchni, wolabym nie probować tych kontrastów
> Ugotuj kiedyś wg. tego przepisu to się przekonasz.
> Por się rozgotowuje a ser i śmietana zagęszczają zupę.
> Zresztą, nie trzeba gotować.
> Trzeba wykazać się odrobina wyobraźni i mieć jako-takie pojęcie o gotowaniu.
> agg
>
>
> A jak myslisz kto go napisał (przepis) na grupie?
> Ten facio na górze wspomina coś o kremie, a ja na tyle ciemny nie jestem
> abym rożróznił krem z pora od jego gotwanej nie "blenderowanej" wersji.
> Ale robiłem tak i tak i ma to swoje wady i zalety
> Wada kremu ma taki jakiś stały smak, zaleta fajna konststencja
> Wada bez miksowania lubi sie nieraz cos pociągnąć na łyżce, zaleta nieraz
> sie fajnie smaki przebijaja raz mocniej czuc pora a raz ów ser jeszcze nie
> dokonca rozpuszony (zależy jaki damy).
Zupy-kremy znano zanim wznaleziono miksery i blendery. A nawet
"blenderując" otrymamy nie zupę krem, lecz zupę puree.
Ale co ja się będę użerał.
Władysław
|