Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tymianek i bazylia - obiad pożegnalny Re: tymianek i bazylia - obiad pożegnalny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: tymianek i bazylia - obiad pożegnalny

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Sowa" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tymianek i bazylia - obiad pożegnalny
Date: Thu, 29 Jun 2006 11:00:26 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 43
Message-ID: <e804ra$kgl$1@inews.gazeta.pl>
References: <e7vvce$rht$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: kack.multicon.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1151571626 21013 81.219.100.9 (29 Jun 2006 09:00:26 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Jun 2006 09:00:26 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-User: padiszachti
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:271983
Ukryj nagłówki


Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
news:e7vvce$rht$1@atlantis.news.tpi.pl...
>W sobotę wydaję obiad pożegnalny dla moich dzieci co jadą za ocean.
>Chciałabym doń wykorzystać tymianek i bazylię co mi pięknie obrodziły. Co
>do tymianku to mam zamiar zrobić pieczone ziemniaczki (do chłodnika)
>właśnie z tymiankiem. Tylko jeszcze nigdy nie robiłam nic ze świeżym
>tymiankiem. Czy dodać go do ziemniaczków przed pieczeniem? W trakcie? A
>może po? Jeszcze mi taka opcja przyszła do głowy: do pieczenia dać tymianek
>suszony, a po upieczeniu posypać świeżym.
> A co z bazylią? Może taka zwykła sałatka pomidorowa z oliwą i siekaną
> bazylią (tak, tak, siekaną, nie rwaną). Ale co do tej sałatki? Dzieci to
> by chciały gołąbki, ale nijak mi się ta sałatka w gołąbki wkomponować nie
> chce. No i bazylia do gołąbków też nie bardzo. Powinno być coś lekkiego,
> bo gorąco, ale z mięsem (może być drobiowe), bo to bardzo mięsne osobniki.
> No i bez wydziwiań.


To może tak:
Ów chłodnik na początek, ale sam.
A potem grilowane mięsiwo cielęce , bo cos mi świta, ze tymianek to się z
grilowanym lub obsmażanym na krótko stekiem cielęcym lubią bardzo + jak
chcą gołąbki, to gołąbki z kaszą i groszkiem zielonym w sosie koperkowym,
zamiast ziemniaków. Groszek z cielęciną to tez chyba klasyka wręcz.
+ jakiś biały wytrawny lub półwytrawny chardonnay.
Bo ziemniaki pieczone to teraz wszędzie są, a gołąbki to pewnie tylko u
mamy albo u żony. :)
A do tego micha jak najprostszej sałaty z dużą ilością bazyli ( a ja ani
siekam ani rwę, do sałaty wrzucam całe liście bazyli), odrobiną wcześniej
namoczonych rodzynek, młodej cebuli, pomidorami i sosem vinegrete z
czosnkiem?
A na deser biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami + muszkat dobrze
schłodzony.

--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
// varium et mutabile semper femina // Wergiliusz

Do czego to doszło, zeby wegetarianie podpowiadali jakie mięso można na
obiad upiochcić. Czas umierać. ;/


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.06 batory
29.06 Theli
29.06 MatiBaliNati
30.06 Krystyna Chiger
30.06 Margola
30.06 Krystyna Chiger
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a