Data: 2004-04-30 21:49:32
Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: wiku <s...@a...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Baardzo mi sie to podoba, yeah
>
ciesze sie :)
dodam, ze praktykuje tez potrawke z ananasem, robie ja troche inaczej,
bo po wyjeciu miesa i warzyw z bulionu plyn dziele na dwie czesci, jedna
studze i postepuje z nia tak jak w pierwowzorze, a do drugiej wrzucam
marechewke, pokrojonego ananasa (moze byc z puszki) oraz mieso i
doprawiam curry i dusze
po przygotowaniu sosu z zasmazki, bulionu i cytryny wrzucam do niego te
czesc z miesem, ananansem i marechewka i dopiero wowczas zaprawiam smietana
zreszta smietany nie musi byc, mozna zaprawic sos zoltkiem albo tapioka
wiku
|