Data: 2004-04-30 21:39:48
Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 30 avril 2004 ŕ 23:25:57, wiku a écrit :
> do gara z osolona woda wrzucasz rzeczone udka w towarzystwie marchwi,
> pietruchy, selera, pora i cebuli w calosci z dodatkiem liscia laurowego,
> kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu
> gotujesz bulion, gdy jest gotowy wyciagasz z niego wszystko zostawiajac
> sam plyn
> ugotowane udka dzielisz na mniejsze czesci (lub nie), zas wyjeta
> marchewke (nie wiecej niz jedna) kroisz w kostke, w tym czasie bulion
> sie chlodzi (wazne)
> przygotowujesz zasmazke z maki wrzuconej na rozgrzane maslo i zalewasz
> ja zminym bulionem, do tego dodajesz ze dwa plastry cytryny,
Aha, zanotowane do przecwiczenia.
> wrzucasz
> mieso i marchew i chwile gotujesz, az wymieszaja sie smaki
> cytryne wyciagasz, zas reszte zaprawiasz smietana do zgestnienia,
> doprawiasz bialym pieprzem
Baardzo mi sie to podoba, yeah
Ewcia
--
Niesz !
|