Data: 2004-05-23 21:44:08
Temat: Re: udziec z indyka - chęć podzielenia si
Od: "ania" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mikado" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c8qi0c$pj0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zrobiłem dziś pieczony udziec z indyka i wyszedł tak smaczny, że
> postanowiłem się nim z Wami podzielić.
> Wczoraj roztłukłem go przez pergamin i następnie do "środka" dałem sól,
> pieprz biały, granulowany czosnek i majeranek, odrobinę bazylii. Zawinąłem
i
> skrępowałem grubą nicią. Następnie zastrzyki z sosu sojowego .(według
> uważania). Na koniec posypałem vegetką i na noc do lodówki.
> Dziś do piekarnika 180-200, sosem polewając często i gęsto. Po mniej
więcej
> 2 godzinach zostawiłem go w ciepłym piecu. Potem zlałem sos i dodawszy
> śmietany jogurtowej zredukowałem do sosu, w którym na pa telni porajane
> plastry udźca doszły swej wartości.
> Całośc podałem z ziemniakami tłuczonymi, sałatą i żurawiną. Pychotka - nic
> się nie zostało.
> mikado
>
chyba wiem co bede jutro (a raczj pojutrze) jesc... :-)
|