Data: 2005-03-06 20:56:27
Temat: Re: udziec z indyka - moja miłość, eksperymentów część dalsza
Od: "Marcin Krzywobłocki" <M...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
> > Otóż teraz postanowiłam trochę inaczej - nie piekę go, ale duszę na
patelni
> > ryflowanej z przykrywką.
>
> Co to jest patelnia ryflowana? Bo u nas ryfa to inaczej gęba :)
No tak pomyślałam, pisząc post, że to określenie patelni wzbudzi
kontrowersje.
Ryfa - gęba?! A tego nie znałam, choć trochę w gwarze wielkopolskiej się
poruszam.
Ryflowana tzn., że nie jest gładka, a posiada taką kratkę, co powoduje, że
np. mięsko nie przysmaża (przywiera) się do powierzchni.
Pozdrawiam Cię Olu serdecznie.
Mam też nadzieję, że już wykaraskałaś się z grypy.
dżdżownica
|