Data: 2002-08-23 20:45:06
Temat: Re: w czym panierujecie rybę ?
Od: "Dario" <D...@i...nu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proponuje panierowac w maku, nasionac slonecznika, zmielonych orzechach w
jajku z ziolami...
Dario
"przyklejka" <p...@w...pl> schreef in bericht
news:ak5bqc$qs5$1@news2.tpi.pl...
> Witam
> Zawsze jak zmażę rybę obtaczam ją najpierw w
> jajku potem w bułce tartej, lub w samej mące( np. płotki)
> i na gorący olej.
> Będąc na wczasach w Górach Sowich, zasmakował mi pstrąg
> (złowiony przeze mnie, tam jest takie łowisko rybne gdzie same ryby
> biorą ) przyrządzony przez kucharza w jakiś inny sposób, którego nie
> znałam.
> W smaku było super, panierka miała wygląd zielonkawy a na wirzchu
> siemie lniane ( chyba).
> Mam pytanie jak Wy grupowicze przyrządzacie rybkę do smażenia ?
>
> Kasia
>
>
|