Data: 2004-05-25 11:57:26
Temat: Re: w nawiązaniu do sałatek makaronowych
Od: "Margola Sularczyk" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa" <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c8v4f0$fdp$1@nemesis.news.tpi.pl...
mniej więcej pół opakowania makaronu w kształcie kokardek (nie pamietam
> nazwy chyba farfalle)
> ok.3 świeże pomidory (lub 1 puszka)
> 0,5 lub jeśli ktoś bardzo lubi 1 mały słoiczek kapar
> świeża bazylia - spora garść
> pieprz i sól
> trochę oliwy (łyżka)
>
> makaron oczywiście gotujemy, pomidory obieramy ze skórki (można wcześniej
> zaparzyć) i kroimy na drobne kawałki, mieszamy z zimnym makaronem,
dodajemy
> kapary i posiekaną bazylię, doprawiamy oliwą pieprzem i solą i już gotow.
Też jadłam, zaiste rewelacyjny przepis - zważywszy moją niechęć do sałatek
makaronowych - ja "udoskonaliłam" go odrobiną cytryny (albo jeszcze lepiej
limonki)
Polecam gorąco
Margola
|