Data: 2000-12-15 06:53:27
Temat: Re: wafle
Od: "Krzysiek" <b...@i...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Masa:
> 2 cale jajka
> 30dkg cukru pudru
> 5dkg kakao
> maslo (250 g)
>
Zamiast całych jajek można dać same żółtka, zamiast kakao wanilię i co
bardzo ważne rozkruszone kawałki zwykłych(takich jakie były dawniej)
herbatników. Wafle maja tendencje do nasiąkania i stają się gumowe, tak jak
większość zwykłych, impulsowych lodów w rożku. Herbatniki ciagną wilgoć i
dodatkowo dodają smaku.
Jak ktoś lubi i potrafi mozna robić przekładańce, tzn kilka warstw z suchą
masą, natomiast dwa ostatnie wafle smarujemy cienką warstwą rozpuszczonej
czekolady, a między nie możemy wstawić dowolną, wilgotną masę, np. żółtko,
cukier, masło i poziomki.
Smacznego, Krzysiek
|