Data: 2011-09-22 20:20:28
Temat: Re: warzywa w occie - jak długo?
Od: "Alex D. B." <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Yarael Poof" <m...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:j5ads7$97c$1@news.icpnet.pl...
> Witam.
> Chcę spróbować zrobić warzywa w occie (ogórki konserwowe i co tam
> popadnie). Przepisy różne mam, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji po
> jakim czasie są "do jedzenia".
> Ogórki kwaszone (kiszone) no to się ukiszą co widać słychać i czuć :)
> A po jakim czasi e np. ogórki konserwowe są konserwowe?
>
zaczynaja byc dobre po ca. miesiacu, smak stabilizuje sie ok 2 mies po
zrobieniu.
zamiast konserwowych, polecam saladke szwedzka. ;-)
dobrze zrobione moga lezec latami. oczywiscie bez slonca i skokow
temperatury.
ja trzymam w boxie w podziemnym garazu - idealne warunki.
oczywiscie, rad kulinarnych grubej berty nie polecam, to dobre dla swini
conajwyzej.
Alex.
|