Data: 2000-11-01 18:47:04
Temat: Re: watrobka???
Od: "Telecki Józef" <m...@i...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <A...@p...com.pl> napisał w
wiadomości news:002501c0440d$6b940420$d4dd75c3@pap.com.pl...
> Dołączam się do prośby. Ostatnio robiłam tradycyjnie - smażoną z cebulką
> Anka
-jesli wolowa to biore plaster takowej, wolnej
od zyl i blony, panieruje w swiezo zmielonym pieprzu
czarnym ,srednio rozdrobnionym,nastepnie smaze
na silno rozgrzanym tluszczu ,osobiscie zawsze
na smalcu,smaze tak aby byla w srodku ruzowa
lub lekko krwista w/g uznania ,sole po zdjeciu z patelni.
dobre czerwone wino ,dobrze smakuje i podnosi
smak potrawie.cebulka podsmazona na pozostalym
tluszczu moze byc dodatkiem ale nie odzownym.
|