Data: 2004-04-22 11:12:30
Temat: Re: wątróbki rybne
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kyllyan napisał(a):
> Wątróbki ...
===
Są gotowe wątróbki w puszkach. Ale Ty chyba o surowych? Są w sprzedaży
takie?
===
> ...nasolić, popieprzyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym,
> można dodać chili. Układać w słoikach, pozostawić na pół godziny.
> Wstawić do garnka z zimną wodą i po zagotowaniu pasteryzować następne
> pól godziny.
===
A co potem? Nie możnaby tego tak, od razu schrupać? I z czym?
===
> Robię to z wątroby dorsza, ale może być miętus, czy inna dorszowata.
> Wieloryb też pewnie by się nadał ;=))
===
Najpierw skrzela muszą wyrosnąć :-)
waldek
===
|