Data: 2004-04-07 11:34:41
Temat: Re: wilgotne ciasto - mniam
Od: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sp6mlz" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c50mcm$ffi$2@news.onet.pl...
> Witam!
> Tylko mi nie piszcie, że zgodnie z tradycją w Polsce należy się spocić
> robiąc drożdżowe!
Ja też stosuję Twoją metodę.
A pamiętam z dzieciństwa, jak moja babcia tłukła ciastem o stolnicę, aż się
gołębie za oknem płoszyły :) I wcale się nie pociła przy wyrabianiu.
Ciekawe, kto na to wpadł, zeby ciastem przywalić w stół, jako pierwszy - i
jeszcze zauważył zależność między tym tłuczeniem a jakością ciazta...
Niebywałe... Bo nie sądzę, ze najpierw odkryto ten sposób sieciwoania
glutenu, a potem go zaczęto wykorzystywać do ciasta drożdżowego :)
Pozdrawiam, Agata
|