Data: 2003-07-09 22:37:15
Temat: Re: wino i konfitury
Od: "dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Simon Templer" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bei3qg$lni$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Poradźcie jak zrobić takie winko. Jakie proporcje i jaka procedura.
Jesli chodzi o wino, to zajrzyj tu http://wino.art.pl/frames/index2.htm ,
sama nie robilam, bede sie przykladac do wina z winogron, ale troche
pozniej, niech dojrzeja.
A co do konfitur z wisni, to wydryluj, cukru dosyp i gotuj na malym ogniu,
zbierajac piane przez pare dni po godzince moze, az calosc zgestnieje i
bedzie ladnie skapywac z lyzki. A potem gorace do wyparzonych sloikow, dnem
do gory i chyba tyle
Proporcje wisnie- cukier musisz sam ustalic.
Milego smazenia:-)
Pozdrawiam
Dorota
|