Data: 2002-07-02 09:25:58
Temat: Re: witam (szwecja nadal)
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
>A o wigilii to juz nie pamietasz???? Tyle gatunkow sledzi, tyle jedzonka,
>kapustka na brazowo do szyneczki... I takie pseudo - faworki z ciasta
>drozdzowego albo... ryz z bita smietanka a do tego... malinki......
nie bylam tu jeszcze w okolicach swiat, przyjechalam na poczatku lutego,
wiec jeszcze wszystko przede mna....
>Ehhhh..... Jaka ja jestem glodna...
>A tu idzie sierpien - czas w Szwecji na raki i krewetki ;-))))
no wlasnie! Juz sie ciesze..
oraz czas na surstommining, tyle o tym zgnilym sledziu slyszalam, ze nie
mam odwagi probowac:)
>I to dopiero wyzerka..... O rany, chyba by polepszyc sobie humor wejde na
>szwedzka strone z przepisami ;-)))
a ja musze jeszcze nieco pouczyc sie szwedzkiego, aby czytac ich
przepisy....ale na wszelki wypadek podrzuc adresik, jesli mozna prosic...
> > Magdo, napisz cos o swojej polszwedosci (??):))
>Babcia Szwedka w koncu ;-)))
aa, no to rzeczywiscie. A gdzie meiszkasz/mieszkalas w szwecji?
uklony
Agnieszka
Agnieszka Szalewska
Department of Molecular Biology
6K
Umea University
90187 Umea
Sweden
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|