Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!p
ostnews.google.com!s6g2000vbp.googlegroups.com!not-for-mail
From: Krzysztof Krawczyk <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: witaminy a warzywa w occie ?
Date: Fri, 7 Aug 2009 03:19:47 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 42
Message-ID: <9...@s...googlegroups.com>
References: <h5c160$ckd$1@news.onet.pl> <w...@n...onet.pl>
<h5cjd1$crb$1@inews.gazeta.pl> <h5em4g$n40$1@inews.gazeta.pl>
<h5epk2$a39$1@inews.gazeta.pl> <h5epmm$abe$1@inews.gazeta.pl>
<h5ert0$jnl$1@inews.gazeta.pl> <h5euet$eub$1@news.interia.pl>
<h5fc0l$rha$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.31.11.80
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1249640387 28163 127.0.0.1 (7 Aug 2009 10:19:47 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 7 Aug 2009 10:19:47 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: s6g2000vbp.googlegroups.com; posting-host=213.31.11.80;
posting-account=jHBtwAoAAACxBVjNS_cFqRBXXpzX9aJv
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; S.N.O.W.2;
InfoPath.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR
2.0.50727),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:323848
Ukryj nagłówki
On 6 Sie, 21:47, "Krzysztof Tabaczyński" <k...@w...pl> wrote:
> Użytkownik "wolim" <n...@t...pisz> napisał w
wiadomościnews:h5euet$eub$1@news.interia.pl...
>
> > Krzysztofie z tych Tychów.
> > Czepiasz się.
> > Wszyscy doskonale zrozumieli co w tym przypadku oznaczało słowo
> > "naturalny", więc skrót myślowy był jak najbardziej trafiony.
>
> Nie wszyscy...
>
> > Nie ma co bić piany, lepiej ugotuj coś ciekawego.
>
> Czepiam się, bo Władysław nie wie co pisze.
> Każdy ocet jest C2H5COOH, a stężenie i dodatki
> smakowo-zapachowe są sprawą mocno drugorzędną.
> Naturalność jest w tym kontekście kategorią zupełnie nie
> do zastosowania.
>
> Idę sobie zjeść rybę... w zalewie octowej...
>
> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
Na szczęście definicje co jest naturalne, a co nie jest, określają
przepisy prawa żywnościowego. Każdy może sobie sprawdzić i ocenić na
podstawie opisu, co można uznać za produkt naturalny, a co nie. Jakie
procesy zostały uznane za naturalne, a które nie. Dzięki temu wiemy,
jaki produkt przetworzony nadal można nazywać naturalnym, a który nie.
Tak więc i produkty powstałe za sprawą człowieka też mogą być
naturalne.
Każdy ma prawo do swoich poglądów, tak więc skoro uważasz, że
naturalne jest naturalne, a sztuczne bo sztuczne, to Twoja sprawa.
Natomiast przy dyskusji, należy brać pod uwagę, co mają do powiedzenia
w tej sprawie eksperci. Osoby, które zajmują się produkcją żywności,
projektowaniem receptur, prawem żywnościowym.
Dyskutować dalej nie zamierzam, bo to przypominałoby dyskusję skryby z
niepiśmiennym na temat kolejności występowania liter w alfabecie.
|