Data: 2002-01-31 14:21:51
Temat: Re: witloof alias cykoria
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Katarzyna Nowak wrote:
>
> Pisze dzis ma modemie:-( Bo mi tele2 nie dziala od piatku....Ale dostalam w
> paczce ten witloof czyli jak uwaza Waldemar, cykorie. i przepisik na to tez
> dostalam: ugotowac toto z maslem na pol twardo. Do naczynia zaroodpornego
> owiniete szynka, po;ac sosem serowym i zapiec. Jutro sprobuje.
> Nawiasem mowiac szlo to az z belgii i doszlo w nawet niezlym stanie poza
> niektorymi sztukami, ktore maja lekko nadgnite liscie...
> Czy to cykoria nie wiem:-) Nie znam ani cykorii ani witloof:-)
> Kaska
Usuń nadgnite liście, odetnij pieniek. Jak w przepisie masz
przepołowienie, to wykrój trochę pieńka i zostaw tylko liście. Pieniek
może być dość (bardzo) gorzki. No i nie pij mięty, jak już pisałem.
Waldek
|