Data: 2003-07-25 00:05:32
Temat: Re: wodka w arbuzie-kuchennie
Od: "Kronopio" <c...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bfprnd$kia$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam taki reprint dawnej książki kucharskiej (kiedyś to ludzie jedli...)
> Z tych starych receptur z braku dziewki do ucierania ( co by to nie miało
> znaczyć) spróbowałem wypraktykować tylko gotowanie ziemniaków bez wody.
> Genialne.
> Okazuje się, że te kartofle, pyry, czy jak by to lekcewaząco nie nazwać
mogą
> być czymś znakomitym....
> Ojej! To przeciez nie pl-rec-kuchnia.... Przepraszam.
> J.
Po rozszyfrowaniu składników reszta też godna spożycia :-)))
Chyba mam ten sam reprint.
Drożdżowe ciasto wedle przepisu z niej robiłam.
Mniam.
I żeby było bardziej ogrodowo.
Bierze się takie i o świcie idzie oglądać ogród , ptaszków śpiewania
posłuchać i cieszyć wszystkie zmysły.
Pozdrawiam
--
Kronopio
|