Data: 2004-01-26 23:11:48
Temat: Re: wok
Od: "zmora" <z...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Reniaszka <r...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bv3m6c$ibi$...@i...gazeta.pl...
> wiku <s...@a...waw.pl> napisał(a):
> Chyba blacha pokryta czymś w rodzaju teflonu (napisali, żeby mieszać tylko
> drewnianą łopatką) ale ten teflon jakiś dziwny, taki świecący lekko :-). I
> co dalej ?
> R.
wok pokryty teflonem ( lub czyms podobnym) to pomylka
jesli dasz mu wysoka temperature, a taką często trzeba uzyskiwac, to teflon
szybko zejdzie.
Prawdziwy wok trzeba wypalic tak jak wczesniej pisalas - jak cyganska
patelnie
i konserwowac, czyli po kazdym uzyciu umyc ciepla woda ( bez detergentow)
wytrzec do sucha i wysmarowac tluszczem
wok jak wino...im dluzej (czesciej) uzywasz tym lepszy
uklony
--
zmora
|