Data: 2001-12-05 16:58:14
Temat: Re: wok a płyta ceramiczna?
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Monika" <m...@a...net> schrieb im Newsbeitrag
news:9ula58$65r$1@pingwin.acn.pl...
> Chciałabym kupić _porządnego_ woka, ale zastanawiam się czy będę mogła z
> niego korzystać? Mam kuchnię z płytą ceramiczną, a wydaje mi się, że dobre
> woki nie są spłaszczone od spodu. Jak to jest? I na co zwrócic uwagę
kupując
> woka?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
Kiedys juz rozmawialismy na ten temat. Sam nadal nie moge sie zdecydowac.
Zeliwny, zeliwny z tytanowa powierzchnia, ze stali szlachetnej, karbonowej,
aluminiowy powlekany emalia? Pewnie jeszcze jakis. Jest ich tak duzo a
rozpietosc cen ogromna. Gdybym mial gaz - zdecydowalbym sie na ten carbon.
Taki wlasnie maja moi Wietnamczycy. Nie za lekki, nie za ciezki, poreczny
nawet w domu podobnego uzywaja. Jesli chodzi o plyte ceramiczna, to jedni
sugeruja kupienie tego z emalia, bodajze firmy Silit, inni zas twierdza, ze
tylko ze stopow aluminiowych z powierzchnia tytanowa.
Kupujac, przede wszystkim wez do reki i pomachaj troche, tak jakbys
podrzucala warzywa, zeby sie rownowmiernie ulozyly, sprawdz tez, jak Ci sie
bedzie z tego woka wykladalo jedzenie na talerz. Jesli potrzebujesz dwoch
rak - moim zdaniem -zapomnij.
Za kilka dni wybieram sie do duzego miasta i bede sie rozgaladal. Jesli do
tej pory nie kupisz - zdam relacje co mi jeszcze poradzono
Irek
|