Data: 2007-03-20 17:33:35
Temat: Re: wok z pokrywka?
Od: "darkblue" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:nNELh.7963$FS5.767@trndny09...
> Nieprawda. Kazdy wok powinien miec przykrywke i w Chinach ja ma... W woku
> przeciez nie tylko sie smazy ale takze dusi, gotuje i - przede wszystkim -
> paruje, np. ryba czy warzywa parowane na bambusowym koszyczku w woku to
> bardzo czeste dania w pewnych kuchniach chinskich. A do tego potrzebna
jest
> przykrywka. No i te z plaskim dnem to wcale nie "pseudo woki" tylko po
> prostu inne, nota bene czesto uzywane w samych Chinach...
nie zgodze sie. piszesz bo probowales, czy piszesz bo tak sadzisz ?
sproboj w prawdziwym woku o kopulkowatym dnie cos dusic... po 5 minutach
przyprawa zacznie sie przypalac z powodu miejscowego nagrzewania...
odparowywanie tez sie przperowadza czesto mieszajac.
|