Data: 2007-03-21 00:04:24
Temat: Re: wok z pokrywka?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"darkblue" <n...@n...pl> wrote in message news:etp602$g1s$1@news.task.gda.pl...
> nie zgodze sie. piszesz bo probowales, czy piszesz bo tak sadzisz ?
Nie musisz sie godzic - ja nie tylko uprawiam kuchnie orientalne od cwierc wieku (bo
lubie...) ale tez obijam sie po kuchniach calego swiata (to tez lubie...)) i widze
co sie robi i jak.
> sproboj w prawdziwym woku o kopulkowatym dnie cos dusic... po 5 minutach
> przyprawa zacznie sie przypalac z powodu miejscowego nagrzewania...
> odparowywanie tez sie przperowadza czesto mieszajac.
Chyba zartujesz - w wielu tradycyjnych kuchniach chinskich woka uzywa sie do
wszystkiego poza gotowaniem zupy i wywarow. Wok jest wlasnie bardzo wszechstronny ze
wzgledu na swoje ksztalty i wlasciwosci cieplne. To mit jakis, ze w woku to trzeba
szybko - trzeba tylko wiedziec jak...
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><fatti maschii - parole femine><
|