Data: 2002-01-14 21:54:51
Temat: Re: wykonczone mielone
Od: i...@r...com.pl (Macabra)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "stsal" <s...@p...onet.pl>
> > No i bardzo slusznie. Ostatnio jadlam krolika w sosie cynamonowym i byl
> > pycha.
> :)))))))))))) To są uśmiechy o przepis
>
> Anka - uśmiechająca się od ucha do ucha :)
Dla Ciebie wszystko:
Tuszki królika dwie
puszka pomidorów
dwie cebule
palka cynamonu
pare gwozdzików
sól, pieprz, lisc laurowy, pieprz ziarnisty
olej
Warzywa poddusilam na oleju z przyprawami, króla umylam, osuszylam,
posolilam, zrumienilam na ostrym ogniu na patelni. Zrumienione tusze
wrzuciam do naczynia zaroodpornego, zalalam masa warzywna, zamklam i do
pieca 200 stopni na 45 minut. Pietnascie minut przed koncem odkrylam, coby
sos z lekka odparowal. Ajajaj.
Podalam to z bagietka, chociaz moje szczescie stwierdzilo, ze lepsze byloby
z
ryzem. Moze i mial racje. I tak bylo swietne.
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|