Data: 2006-05-02 21:57:33
Temat: Re: zabek czosnku, a czosnek granulowany
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek wrote:
>
> A ja polecam inna metode
> Cala glowke czosnku zawijamy w folie aluminiowa wczesniej obdzierajac z
> czosnku tylko wierzchnia "skorke" (tak zeby nie obrac samych zabkow), dla
> lubiacych przed zawinieciem odrobine masla, i do piekarnika na circa 15
> minut.
> Wychodzi taki miekki ze sam wylazi ze skorupek i da sie nim smarowac
> grzanki
>
Dodatkowo przed zawinieciem sciac wierzch glowki czosnku, tak, zeby
wyeksponowac czubki zabkow. Po upieczeniu i scisnieciu czosnek wylazi
przez te dziurki i poreczniej jest przy wyciskaniu. Acha, i 15 minut to
IHMO za malo - sprobuj 45 minut - czosnek bedzie jak maslo.
MB
|