Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com!t-onli
ne.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: waldemar z domu <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zachodojedzeniewstręt part II
Date: Fri, 31 May 2002 18:47:20 +0200
Organization: w domu
Lines: 27
Message-ID: <ad89e2$dt8$07$2@news.t-online.com>
References: <ad5vfq$644$1@news.tpi.pl>
Reply-To: w...@t...de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.t-online.com 1022863618 07 14248 23PLboebT4AT7N 020531 16:46:58
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:110554
Ukryj nagłówki
vefour wrote:
> Taki mi sie wniosek wysunął po tych postach: byc moze w Polsce jest
> lepiej, ale musisz dobrze trafic. W takiej Francji masz jasny i dosc
> precyzjny wybor - kupujesz albo tandete (za marne pieniadze) albo produkty
> znacznie lepsze, drozej (na ile sa ladowane chemia nie sprawdzisz, ale
> smakowo sa nieporownywalne z produktami made in Poalnd). Ale zawsze wiesz
> za co placisz. Jednym slowem standardy i apelacje (we Francji to nawet
> kurczaki chodza z obraczkami apelacyjnymi). Chcialbym (jako gorliwy
> patriota) doczekac sie takiej chwili, ze bez problemu moge w sklepie kupic
> drob z apelacja czy takowez mieso. Ale na to trzeba zapewne czasu i
> pieniedzy.
a ja nie chcę by jakiś drób czy inny wieprz do mnie apelował. Ja go i tak
zeżrę, a sumienie?
(jakby się ktoś nie domyślił, to powyższe jest żartem)
> 200 PLN za poledwice to niby drogo, ale i oni srednio o wiele wiecej
> zarabiaja, wiec az tak to nie razi. A jak kupujesz taka top class to jest
> to istotna roznica w porownaniu do naszych za 25 pln (tez zreszta
> niezlych). A i tak najlepsza poledwice jadlem w Argentynie, drogo (to w
> ogole drogi kraj), ale bajecznie.
razi, mnie też. Ostatnio (znaczy przed godziną) kupiłem fajną wieprzowinę,
ładny schabik bez kości na sznycle minutowe i kosztowało to na polskie 40zł
za kilogram. Ładna wołowa polędwica argentyńska kosztuje jakieś 75zł.
Waldek
|