Data: 2006-06-10 13:48:51
Temat: Re: zakwaszanie barszcu z botwinki
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja zakwaszam barszczyk botwinkowy kiszonym barszczem z buraków (do
> kupienia
> w każdym warzywniaku) i do smaku dodaję ciut koncentratu barszczu (do
> kupienia w każdym spożywczym). Ten pierwszy zakwasza smak, ten drugi
> intensyfikuje i "dosmacza".
> Smak śmietany do zabielania jest nie do podrobienia przez najlepszy
> jogurt.
> Jeśli w grę nie wchodzi kaloryczność, to jednak polecam śmietanę ;)))
A ja zakwaszam barszczem ukwaszonym jeszcze na święta. Trzymam go w lodówce
w butelce i jest rewelacyjny zarówno do zakwaszania jak i intensyfikacji
smaku i koloru :-)
Pozdrawiam
Barbara i Maleństwo
|