Data: 2000-03-21 08:31:15
Temat: Re: zakwaszanie-odpowiedz
Od: "Jarek Grzelak" <g...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A czy jak gotujesz wode w czajniku osadza Ci sie kamien? Jesli tak to masz
twarda wode (zmierz pH-metrem - kupisz w kazdym akwarystycznym), wlasnie
przez zwiazki wapnia w niej zawarte, a Ty Jerzu nie wiesz. Jak czytam Twoje
posty to mi sie wydaje, ze wiesz ewrysink.
Nic z tym nie zrobisz, jedyne wyjscie to postepuj jak dotychczas, albo niech
postoi albo przegotuj, albo zaloz sobie filtr.
pozdrowka
Jarek
Użytkownik jerz <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8b641j$5hd$...@s...icm.edu.pl...
> > > > Nie woda, a zwiazki w niej zawarte.
> > > Nie tylko, jeszcze coś co w niej żyje (mikroorganizmy) i zamienia coś
na
> > > coś.
> > Nie w wodzie, tylko w glebie :-))
> > Zreszta jest wiele czynnikow wplywajacych (posrednio lub bezposrednio)
na
> > kwasowosc gleby: klimat, fauna, flora, skala macierzysta,
antropogenizacja
> > itd,itd....
> > pozdrowka
> > Jarek
>
> Kurcze, niech ktoś mi wreszcie odpowie dlaczego pH mojej gleby wzrasta o
> conajmniej 2 pK jak podlewam z kranu, odstana (sama) w wannie po 2 dniach
> tego nie czyni?
> KTO CZYTA I WIE?
> pozdr jerz
> -(||:{)
>
>
|