Data: 2003-08-08 11:28:26
Temat: Re: zapiekane papryczki
Od: "Another" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Myslicie ze bedzie ok ? Czy trzeba cos dodac ?
Pewnie będzie OK, ale parówki? Szczerze mówiąc nie polecam, znajomy
opowiadał mi, jak się je robi i od tego czasu nie jadam.
Wczoraj zrobiłem paprykę faszerowaną mięsem. Super wyszła. Do nadzienia
użyłem 1 kg mięsa mielonego (kupiłem gotowca, co mi tam), 2/3 szklanki ryżu
ugotowałem, zesmażyłem 20 dkg boczku na skwarki, na tłuszczu spod boczku
zeszkliłem 3 spore cebule. To wszystko do michy, dodałem 2 jajka, sporo
pieprzu i trochę gałki muszkatołowej (musi być wyraźne), dosoliłem
delikatem, dodałem 3 łyżki bułki tartej (przy kupnej mielonce coś musi
tłuszczyk wchłonąć), pęczek pietruszki, pęczek koperku, trochę majeranku i
sporo liści świeżej bazylii.
Wymieszałem, upchałem paprykę (7 dużych sztuk wyszło), podlałem blionem z
kostki i piekłem przez godzinę.
Naprawdę niezłe. Polecam.
-A.
|