Data: 2002-07-09 14:52:38
Temat: Re: zaskoczyc babcie...
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdunia <m...@k...net.pl> napisał(a):
>
> "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl> wrote in message
> news:agegqa$kun$1@news.gazeta.pl...
> > Magdunia <m...@k...net.pl> napisał(a):
> >
> > > Dzis przyjezdza moja babcia. Jest bardzo dobra kucharka :-)) Ja
> niesstety
> > > nie dorastam jej do piet, choc od czasu, gdy przeprowadzilams ie do
> siebie
> > > pilnie ide w jej slady. Ale do rzeczy: w niedziele musimy ja ugoscic.
> > > Co podac, by ja zaskoczyc??? Musi to byc cos, co ode mnie nie bedzie
> wymagac
> > > duzo pracy, nie bedzie wymyslne (wszelkie dziwne smaki nei wchodza w gre
> > > nawet z racji wieku), ale cos co bedzie smaczne, ladne i w ogole super
> ;-)))
> > >
> > >
> > > Za wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczna
> > > Magda
> >
> > Zestaw po śląsku, tradycyjny i zawsze pyszny: rosół z makaronem, zrazy
> > zawijane (zrobione zgodnie z rodzinną tradycją; są rózne odmiany: z
> musztadą,
> > bez musztardy, ...) i modro kapusta.
> Rosol jako rzecz malo pracochlonna???? Grzeszysz....
> Zrazy tez pracochlonne
>
nad zrazami trzeba troche popracować, ale rosól sam się gotuje, fakt, że
długo, ale masz czas na robienie innych rzeczy.
turecky
zrazy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|