Data: 2001-10-22 20:38:10
Temat: Re: zdradzcie wasze sekrety
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik <n...@m...ch> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:7...@n...onet.pl...
> > Jeszcze wam zdradze moje male udogodnienie w ubijaniu jajek: czesto w
> przepisie
> > najpierw kreci sie zoltka z cukrem itd. a na sam koniec ubija bialka na
> piane.
> > Przez cale moje zycie meczylam sie ja glupia myciem lopatek od miksera po
> > ubijaniu zoltek, dopiero teraz wpadlam na pomysl, zeby bialka
> > ubic n a j p i e r w. Odstawiam je nastepnie na bok, spokojnie krece
> zoltka i z
> > czystym sumieniem dodaje gotowa piane na koniec. Niby nic takiego, a jaka
> > ulga...
>
> No kochana, z tymi jajkami to nie tak do końca. Białko wytrzymuje w swojej
> nietkniętej sztywności jakieś 5 minut, potem zmienia konsystencję, więc w
> zależności od rodzaju ciasta nie zawsze sposób sie sprawdza. Jak najpierw
> ubijesz białko, a potem będziesz cos ciapać przez pół godziny, to z białka
> zostaje woda z mazią na wierzchu
>
> Ja mam inny sposób - 2 pary ubijaczek do miksera :-))
Dziekuje za te rade, kochana:)))
Sprobuje sie zaopatrzyc rowniez w druga pare ubijaczek.
Kalina
>
> Pozdrawiam
> Wkn
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|