Data: 2003-09-11 12:52:02
Temat: Re: żeberka
Od: Patrycja Kruk <p...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 03-09-11 13:20, Użytkownik Kruszynka (Wrocław) napisał:
> Użytkownik "Patrycja Kruk" <p...@p...fm> napisał w
> wiadomości news:bjpgp7$e8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>Witam serdecznie,
>>
>>Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
>>nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
>>oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
>>Macie jakieś pomysły?
>
>
> Usmazone na patelni do befszytkow (taka ciezka, zeliwna, karbowana, takie
> gory i doliny, plaska, z dziobkiem umozliwiajacym odplywanie tluszczu).
> Smazy sie bez tluszczu, tylko przyprawione. Ja przyprawiam sola, pieprzem,
> czosnkiem i czasem tez ostra papryka. Do tego frytki... To nic, ze miliardy
> kalorii, ja za zeberka dam sie pokroic :)) I za frytki tez :)
>
> Kruszyna
Serdecznie dziękuję za przepisy. Z pewnością będzie smakowało jak "niebo
w gębie":-))
--
Pozdrawiam,
Patrycja Kruk
|