Data: 2001-10-13 17:31:45
Temat: Re: zeberka w marynacie?
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> wrote in message
> news:9q9jpo$c1s$1@news.tpi.pl...
> > czy warto zamarynować żeberka przed upieczeniem?
> > planuję jutro na obiad więc prodszę o głosy w tej kwestii:)
> >
> >
<m...@h...com> wrote in message news:9q9kj1$c5d$1@news1.xs4all.nl...
>
Zeberka a la Elton John:
2 zabki czosnku przez praske
1 lyzka zmielonego imbiru
4 lyzki oliwki
55 ml sosu sojowego
2 lyzki miodu
sok z 1 cytryny
1 lyzka koncentratu pomidorowego
szklanka bialego wina
czarny pieprz
Wszystko wymieszac w naczyniu do pieczenia i ulozyc zeberka. Niech uzyskany
sos wszedzie na zeberkach sie znajdzie. Przykryc i 2 godziny marynowac. Piec
ustawic na 170 stopni i piec zeberka 1,5 godz. Ostatnie pol godz. zdjac
przykrywke z naczynia, zeby marynata sie zapiekla. Dobre ze smazonymi
ziemniaczkami i salata.
|