« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-13 14:39:59
Temat: zeberka w marynacie?czy warto zamarynować żeberka przed upieczeniem?
planuję jutro na obiad więc prodszę o głosy w tej kwestii:)
pozdrawiam z bardzo słonecznego i ciepłego Szczecina
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-13 14:50:09
Temat: Re: zeberka w marynacie?
"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> wrote in message
news:9q9jpo$c1s$1@news.tpi.pl...
> czy warto zamarynować żeberka przed upieczeniem?
> planuję jutro na obiad więc prodszę o głosy w tej kwestii:)
>
> pozdrawiam z bardzo słonecznego i ciepłego Szczecina
> Mechcia
>
>
Oj Mecha, strzelilas w dziesiatke. Ja mam prywatny przepis Eltona Johna na
marynate do zeberek. Sprawdzony i udany. Teraz nie mam czasu, ale wieczorem
wpukam Ci go.
Tez pozdrowienia z goracego Zoetermeer, mamy 21 stopni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-13 17:31:10
Temat: Re: zeberka w marynacie?
Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9q9kj1$c5d$1@news1.xs4all.nl...
> Oj Mecha, strzelilas w dziesiatke. Ja mam prywatny przepis Eltona Johna na
> marynate do zeberek. Sprawdzony i udany. Teraz nie mam czasu, ale
wieczorem
> wpukam Ci go.
> Tez pozdrowienia z goracego Zoetermeer, mamy 21 stopni.
>
wiec bede czekac cierpliwie.
a potem zamarynuje, zjem i zaspiewam...jak Elton...:)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-13 17:31:45
Temat: Re: zeberka w marynacie?> "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> wrote in message
> news:9q9jpo$c1s$1@news.tpi.pl...
> > czy warto zamarynować żeberka przed upieczeniem?
> > planuję jutro na obiad więc prodszę o głosy w tej kwestii:)
> >
> >
<m...@h...com> wrote in message news:9q9kj1$c5d$1@news1.xs4all.nl...
>
Zeberka a la Elton John:
2 zabki czosnku przez praske
1 lyzka zmielonego imbiru
4 lyzki oliwki
55 ml sosu sojowego
2 lyzki miodu
sok z 1 cytryny
1 lyzka koncentratu pomidorowego
szklanka bialego wina
czarny pieprz
Wszystko wymieszac w naczyniu do pieczenia i ulozyc zeberka. Niech uzyskany
sos wszedzie na zeberkach sie znajdzie. Przykryc i 2 godziny marynowac. Piec
ustawic na 170 stopni i piec zeberka 1,5 godz. Ostatnie pol godz. zdjac
przykrywke z naczynia, zeby marynata sie zapiekla. Dobre ze smazonymi
ziemniaczkami i salata.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-14 00:29:54
Temat: Re: zeberka w marynacie?
m...@h...com wrote:
> > czy warto zamarynować żeberka przed upieczeniem?
> Oj Mecha, strzelilas w dziesiatke. Ja mam prywatny przepis Eltona Johna na
> marynate do zeberek.
Czy Najlepiej Zarabiająca Ciota na świecie jest dla Ciebie wyrocznnią
kulinarną?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-14 05:54:46
Temat: Re: zeberka w marynacie?
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3BC8DC82.5DD9D3D0@poczta.onet.pl...
>
> Czy Najlepiej Zarabiająca Ciota na świecie jest dla Ciebie wyrocznnią
> kulinarną?
>
> sadyl
sadyl!
wstydz sie, dopiero co wrociles i juz marudzisz....
przepios jak przepis - nie wazne czy Twoj czy Cioty, wazane zeby byl
smaczny.
Mechcia
wrr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |