Data: 2001-10-04 22:48:48
Temat: Re: ziemniaki
Od: "Vefour" <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mozesz mnie oswiecic po co zawijasz je w folie do piekarnika? IMHO znacznie
lepiej jest je "wytarzac" w grubej soli (ciagnie wilgoc) i same piec. Folia
nie pozwala im wyparowac - rozumiem na ognisku czy silnym grilu, ale
piekarnik? Gdzie tkwi hak?
V.
"Maria" <t...@b...gnet.pl> wrote in message
news:9phfvf$2cd$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
do
> grup dyskusyjnych napisał:g...@4...com..
.
> >
> >
> > >hejka
> > >chciałabym zrobic na obiad pieczone ziemniaczki w foli jakich przypraw
> mam
> > >dodac aby byly dobre i z jakim sosem podac _czoskowym?
> > >
> > >CIACH
> > >
> > niemozliwe, zeby w archiwum nic nie bylo!!!! moze jest pod
> > "kartofle"?? jakkos tak latem byl zabojczy przepis na takiego
> > jakiegos cacyka - ogorek, z czosnkiem, koperkiem, octem
> > (troszke) i kwasna smietana (ludzie! Dobrze pamietam??).
> >
> > Krysia
> >
> CIACH
>
> Jak robie w folii to myje ziemniaki wlasciwie szoruje dokladnie i lekko
> smaruje oliwa. Nie sole. Zawijam w folie ALU i pieke w piekarniku. w tzw
> miedzyczasie robie farsz: serek + smietana (koniecznie) + czosnek + sól i
> pieprz.
> POtem kazdy na talerz dostaje ziemniaczka 1 lub 2 wg potrzeby, przekrawa
go
> na polówke i na kazda polówke naklada farsz serowy.Doprawia wg wlasnego
> smaku i zajada. Jest to przystawka najczejsciej podawana w ogrodzie , na
> tarasie itp.
> POtem grillowane mieska i jarzynki, winko, piwko i co tam kto woli.
> Mysle, ze w jesienny wieczór kolacyjka w zaprzyjaznionym gronie tez moze
tak
> sie zaczac. Dalsze dania wg uznania.
> pozdr. Maria Tomanek
> >
>
____________________________________________________
________________________
> __
> > Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
> http://www.binaries.net
>
>
|