Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Przemysław Widawski" <p...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ziemniaki do obiadu
Date: Sun, 17 Dec 2000 09:37:18 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 62
Sender: [pwid friko3.onet.pl]@pa180.slupsk.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <91htvf$2l1$1@news.onet.pl>
References: <3a3bae07$1@news.astercity.net> <91hqh2$st$1@news.onet.pl>
<010d01c06805$58823f70$d4dd75c3@pap.com.pl> <91hrc2$1d6$1@news.onet.pl>
<014101c06808$cb9376c0$d4dd75c3@pap.com.pl>
Reply-To: "Przemysław Widawski" <p...@f...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa180.slupsk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 977042223 2721 213.25.254.180 (17 Dec 2000 08:37:03 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Dec 2000 08:37:03 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39221
Ukryj nagłówki
wolę z boczku wędzonego.
Inna wersja (turystyczna) to ziemniaki Pure (Knora) ale robione bez mleka,
na samej wodzie z rozpusczoną kostką rosołową Knora + suzszon pietruszka lub
szczypiorek i majerak + trochę masła.
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <A...@p...com.pl> napisał w
wiadomości news:014101c06808$cb9376c0$d4dd75c3@pap.com.pl...
> O, no to już jest jakiś pomysł. A skwarki z czego - słoninka, boczek czy
coś
> bardziej egzotycznego?
> ----- Original Message -----
> From: Przemysław Widawski <p...@f...onet.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Sunday, December 17, 2000 7:52 AM
> Subject: Re: ziemniaki do obiadu
>
>
> No to z prostszych przepisów:
> Lekko podsmażam drobne skwarki (mogą być z cebulką, dodaję do ugotowanych
> ziemniaków + majeranek i pieprze i wszystko gniotę
>
>
> Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <A...@p...com.pl> napisał w
> wiadomości news:010d01c06805$58823f70$d4dd75c3@pap.com.pl...
> > Ale to już się trzeba troszkę pomęczyć...
> > A ja gotuję ziemniaki z ziołami, a po ugotowaniu dodaję łyżkę oliwy z
> oliwek
> > i stawiam jeszcze na moment na małym gazie.
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: Przemysław Widawski <p...@f...onet.pl>
> > To: <p...@n...pl>
> > Sent: Sunday, December 17, 2000 7:38 AM
> > Subject: Re: ziemniaki do obiadu
> >
> >
> > placek po węgiersku :)
> >
> > Użytkownik "Dafi" <d...@s...pl> napisał w wiadomości
> > news:3a3bae07$1@news.astercity.net...
> > > Mozna podac ugotowane, podsmazane, jako frytki.
> > >
> > > Znacie jakies urozmaicone sposoby?
> > >
> > > Dafi
> > >
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> >
>
>
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|