Data: 2000-12-17 08:37:18
Temat: Re: ziemniaki do obiadu
Od: "Przemysław Widawski" <p...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wolę z boczku wędzonego.
Inna wersja (turystyczna) to ziemniaki Pure (Knora) ale robione bez mleka,
na samej wodzie z rozpusczoną kostką rosołową Knora + suzszon pietruszka lub
szczypiorek i majerak + trochę masła.
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <A...@p...com.pl> napisał w
wiadomości news:014101c06808$cb9376c0$d4dd75c3@pap.com.pl...
> O, no to już jest jakiś pomysł. A skwarki z czego - słoninka, boczek czy
coś
> bardziej egzotycznego?
> ----- Original Message -----
> From: Przemysław Widawski <p...@f...onet.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Sunday, December 17, 2000 7:52 AM
> Subject: Re: ziemniaki do obiadu
>
>
> No to z prostszych przepisów:
> Lekko podsmażam drobne skwarki (mogą być z cebulką, dodaję do ugotowanych
> ziemniaków + majeranek i pieprze i wszystko gniotę
>
>
> Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <A...@p...com.pl> napisał w
> wiadomości news:010d01c06805$58823f70$d4dd75c3@pap.com.pl...
> > Ale to już się trzeba troszkę pomęczyć...
> > A ja gotuję ziemniaki z ziołami, a po ugotowaniu dodaję łyżkę oliwy z
> oliwek
> > i stawiam jeszcze na moment na małym gazie.
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: Przemysław Widawski <p...@f...onet.pl>
> > To: <p...@n...pl>
> > Sent: Sunday, December 17, 2000 7:38 AM
> > Subject: Re: ziemniaki do obiadu
> >
> >
> > placek po węgiersku :)
> >
> > Użytkownik "Dafi" <d...@s...pl> napisał w wiadomości
> > news:3a3bae07$1@news.astercity.net...
> > > Mozna podac ugotowane, podsmazane, jako frytki.
> > >
> > > Znacie jakies urozmaicone sposoby?
> > >
> > > Dafi
> > >
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> >
>
>
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|