Data: 2004-01-24 00:27:17
Temat: Re: zrazy inaczej
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Monika Zarczuk wrote:
> >
> > Witajcie.
> > Jesli sobie dobrze przypominam nikt nie podawal tu przepisu na zrazy, a
> > wlasnie naszla mnie straszna ochota na zrazy z kasza jeczmienna i sosem,
> > moze ktos podzielilby sie przepisem i radami jak je zrobic? Nigdy nie
> > probowalam...
> >
>
> A gdyby naszla Cie ochota na nieco egzotyczniejsze zrazy, to polecam
> ponizszy przepis:
>
> Cienkie kotlety schabowe bez kosci rozbic na pol cm grubosci, az bedzie
> duzy, cienki plat miesa. Z obu stron natrzec je sola, pieprzem i
> majerankiem. Ulozyc na kazdym cienka warstwe rodzynek. Zwinac jak
> rolade, niczym nie spinajac. Panierowac w jajku i bulce rolujac je tak,
> zeby "szew" sie nie otworzyl. Smazyc na malym ogniu w mieszance oleju i
> masla. Gdy obsmazone naokolo, podlac mala iloscia wody i dusic pod
> przykrywka. Dodawac wody , jesli odparuje. Dusic je tak przez pol
> godziny. Powstaly sos mozna zaciagnac maka lub zasmazka. Podac z ryzem
> lub ziemniakami.
> Magdalena Bassett
>
Bardzo dziękuję, jak wszystkie Twoje przepisy, brzmi wyśmienicie, smakuje
pewnie jeszcze lepiej!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|