Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.
onet.pl
From: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zrobiłam pijanego izydora
Date: 26 May 2004 10:07:50 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 27
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <c91ecd$46p$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1085558870 8551 213.180.130.18 (26 May 2004 08:07:50
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 May 2004 08:07:50 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.97.126.110, 192.168.243.35
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:202969
Ukryj nagłówki
> w tym sęk jadłam.. i częstowałam
> facetów też i jednego wypowiedź była taka " wódka jest dobra tylko
> szkoda że trzeba ją gryść" ;-)
> mam ale do tego ciasta np.
> 1. ja upiekałam w tortownicy i myślę że lepiej by było gdybym je
> przekroiła i masy umieściła w środku
> 2. serio alkoholu jest za dużu, albo ja użyłam za mocnego
> 3. masa jest bardzo słdka i dużo jej wychodzi - nie wiem jak ktoś mógł
> to zrobić w keksówce
>
> jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę
>
> ale ogólnie samo ciasto (placek) jest OK
> i cała koncepcja także
> ;-)
Ja obstaję przy keksówce. Moje orzechy 24 godziny moczyły się w alkoholu, po
tym czasie nic płynnego nie było, wszystko wchłoneły. Co do "słodkości" to
nastepnym razem zmiejsz ilość cukru. Mam pytanie do pkt 2, proszę rozwiń myśl:
czy dałaś pół na pół wódkę z rumem, czy zmieniłaś proporcje? Fakt, ciasto
mogłoby mieć trochę mniej "procent" ale jak to zrobić? rozcieńczyć wódę wodą?
Jakiego użyłaś dżemu, czy on był mocno wyczuwalny w produkcie, a może lepsze
byłyby powidła śliwkowe:-)))
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|