Data: 2001-10-20 15:33:49
Temat: Re: zupa cytrynowa
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
AgataW <a...@g...com.pl> wrote:
> "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
>
> ..nie jadam i w Polsce chyba nie-"atwo o trawę cytynową (
> Lemongrass).
Nie tak trudno. Do dostania w slepach z azjatycka zywnoscia. Jednak
jest tak od niedawna.
A zupa cytrynowa to przeciez sam prostota. Lekki rosol z cieleciny lub
kury, ewentualnie warzywny zaprawiamy do smaku solkiem z cytryny i do
aromatu tarta korka cytrynowa. Podrzewamy nie gotujac juz, zabielamy
smietana, podajemy z ryzem lub groszkiem ptysiowym. Pyszne.
Probowalem do takiej zupy dodawac tez melissy, ktora takze ma cytrnowy
zapaszek. Moze to miala ny mysli ta pani?
Wladyslaw
|