Data: 2003-05-29 08:27:29
Temat: Re: zupa koperkowa
Od: "Aneta" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr Wierciak" <p...@m...hts.com.pl> napisał w wiadomości
news:02d901c325bb$3207f440$120111ac@DLR.HTS...
> > koperkowej. hmm... ale no właśnie. tak się zastanawiam czy mogę
> ją ugotować
> > na skrzydle z indyka. moja mama zawsze robiła ja na żeberkach i
> była....
> > palce lizać. podzielcie się swoimi przepisami na tę zupkę.
> >
>
>
> Wracając do koperkowej_prawie_mojej_ulubionej:
> Ja zawsze robię na kości ze schabu i oczywiście z włoszczyzną.
> Najważniejsze jest by przynajmniej połowę (ja na początku gotowania
> wrzucam tylko "grubsze" części) koperku wrzucać do zupki po jej
> zabieleniu śmietaną. Wychodzi wtedy piękny zieloniutki kolor.
> Dodatki - oczywiście ryż.
>
> Wkład może być IMHO dowolny. Ja staram się tylko nie łączyć
> kurczęciny z wieprzowiną.
>
> pzdr Piotr Wierciak
to prawie tak jak ja tylko że zamiast ryżu dawałam ziemniaczki. ale dziś
wypróbuje z ryżem.
--
pozdrowienia
Aneta
|