Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lub
lin.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!news
feed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "teekaa" <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa "kwasne"
Date: Mon, 20 Jan 2003 10:29:03 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <b0ghnl$gak$1@news.tpi.pl>
References: <b09evb$2q9$06$1@news.t-online.com> <000001c2bed7$150fd380$4d1119d5@olrt>
<b0bdkg$inp$02$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: user.rudzka.com.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043057209 16724 212.160.212.10 (20 Jan 2003 10:06:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 20 Jan 2003 10:06:49 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142375
Ukryj nagłówki
Pozdrawiam
Moze chodzi o:
Polewke staropolska
Po 1 litrze rosolu (moze byc z kotki, ale 3 kostki na litr), zsiadlego
mleka, 2-3 lyzek maki, sól, pieprz, ziemniaki, wiórki masla, majeranek,
natka
Ugotowac rosól, czesc mleka wymieszac z maka i dodac do rosolu, reszte mleka
dobrze roztrzepac i tez dolac.Dodac soli, pieprzu, majeranku do smaku, raz
zagotowac. Bardzo pilnowac, bo szybko kipi! Osobno ugotowac kilka ziemniaków
w mundurkach, obrac pokroic w platerki i ulozyc na talerzach. Na kazdy
talerz na ziemniaki polozyc maslo i posiekana natke zalac polewka.
Moze to jest ta zupa.
Uzytkownik "Monika" <m...@g...de> napisal w wiadomosci
news:b0bdkg$inp$02$1@news.t-online.com...
> tak tez myslalam, ale jak wrzucilam do googla "bialy barszcz" to same
zurki
> wyskoczyly. Wiesz jak to sie robi ten kwasny bialy barszcz?
>
> Monika
>
> "Joanna Michalska" <j...@s...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:000001c2bed7$150fd380$4d1119d5@olrt...
> > > Nie chodzi mi o zurek. Ta zupa jest biala, dodaje sie duzo
> > > majeranku i je
> > > sie z ziemniakami. Zna to ktos? Jak to sie gotuje?
> > >
> > > Monika
> > Witam!
> > A moze to byl bialy barszcz rozni sie od zurka i jest kwasny i mozna go
> > smietana doprawic . Ja czesto go robie bo moja rodzinka bardzo go lubi.
> > Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
> >
> > --
> > Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> >
>
>
|